Windows 10'da Ayarlar Uygulaması Nasıl Sıfırlanır?

Windows 10'da Ayarlar uygulaması açılmıyorsa, sürekli çöküyorsa veya başka sorunlar yaşıyorsanız, en yaygın sorunları çözmek için uygulamayı sıfırlayabilirsiniz ve işte bunu nasıl yapacağınız. Ayarlar uygulaması, klasik Denetim Masasının yerini alan yeni, sürükleyici bir deneyimdir ve masaüstü deneyiminin neredeyse her yönünü özelleştirmek, uygulamaları kontrol etmek ve sistem ayarlarını değiştirmek için günlük olarak kullanırsınız.


Ancak, Windows 10'da yerleşik bir uygulama olduğundan , her zaman beklendiği gibi çalışmaz. Bazen Ayarlar açılmaz, belirli ayarlara erişemezsiniz veya diğer sorunların yanı sıra kilitlenir.


Sebep ne olursa olsun, Ayarlar uygulamasını yeniden yükleyemeseniz bile, Windows 10 yerleşik seçeneği veya bir PowerShell komutunu kullanarak yaygın sorunları çözmek için onu sıfırlamak için en az iki seçenek içerir.


Bu makalemiz de , Windows 10'da beklendiği gibi çalışmadığında Ayarlar uygulamasını sıfırlama adımlarını öğreneceksiniz.


Windows 10'da Ayarlar Uygulamasını Sıfırlamak için Aşağıda ki Adımları Takip Edin.

Öncelikle Bilgisayarınız da Başlat arama kutusuna "Ayarlar" yazın daha sonra mouse ile üzerine gelerek sağ tıklayın ve "Uygulama Ayarları" seçeneğine tıklayın.

Windows 10'da Ayarlar Uygulaması Nasıl Sıfırlanır?

Uygulama seçeneğini açtıktan sonra karşımıza Ayarlar'la ilgili bazı seçenekler çıkacak, bu seçeneklerden "Sıfırla" düğmesine tıklıyoruz.

Windows 10'da Ayarlar Uygulaması Nasıl Sıfırlanır?

Sıfırlama düğmesine tıkladıktan sonra sizden tekrar Sıfırlamanızı isteyecek Tekrar Yeniden Sıfırla düğmesine tıklayın.


Adımları tamamladığınızda, uygulama bileşenleri sıfırlar, verileri siler ve deneyimle ilgili en yaygın sorunları düzelterek otomatik olarak kapanır. İşlemden sonra, uygulamayı daha önce olduğu gibi Başlat menüsünden başlatabilirsiniz.


PowerShell kullanarak Windows 10'da Ayarlar Uygulamasını Sıfırlama


Alternatif olarak, 20175 ve üzeri sürümlerden başlayarak , Windows 10, Ayarlar uygulaması ve Başlat menüsü dahil olmak üzere işletim sistemi yerleşik bileşenlerinden herhangi birini sıfırlamayı kolaylaştıran yeni bir PowerShell komutu sunar .


Arama kutusundan PowerShell'i arayın , en üstteki sonuca sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır seçeneğini seçin.


Windows 10 Ayarları uygulamasını sıfırlamak için aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın :


Get-AppxPackage windows.immersivecontrolpanel | Reset-AppxPackage

Windows 10'da Ayarlar Uygulaması Nasıl Sıfırlanır?

Adımları tamamladıktan sonra, artık cihazınızdaki Ayarlar uygulamasını başlatabilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz.


Bu talimatlar birçok yaygın sorunun çözülmesine yardımcı olabilse de, bir hata nedeniyle çökmelerle veya sorunlarla uğraşıyorsanız, uygulama bir güncelleme alana kadar sıfırlama bir fark yaratmayacaktır.


Bütün işlemler bu kadar umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Yazılarımızı beğendiyseniz bizi takip etmeyi unutmayın. 😀

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder