Windows 10'da Güncelleme Hata Kodu (0xc1900200) Çözümü

 

Windows 10'da Güncelleme Hata Kodu (0xc1900200) Çözümü

Windows'u daha yeni bir Windows sürümüne güncellemeye mi çalışıyorsunuz? Windows Update Assistant'ı kullanarak Windows 7 veya Windows 10'dan, yardımcı program 0xc1900200 Hata Kodu verebilir. Her durumda, bir yükleyici olarak, gerekli tüm ayrıntıları sağlayın, ancak yine de bu hatayla tekrar tekrar karşılaşıyorsunuz. Sonuçta Windows güncellemesinin başarısız olmasına neden olur.


Windows Update 0xc1900200 Hatasının Nedenleri


Aşağıda, her şeyin doğru yerde olduğundan emin olmak için yapılacaklar listesini listeledik. Diğer işlemlere ayrıntılı olarak başlamadan önce bu kontrol listesini kontrol etmek isteyebilirsiniz.


1. Minimum Teknik Özellikler / gereksinimler karşılanmadı: İşlem performansı veya kalitesine sahip en düşük dizüstü / Bilgisayar'a sahip olmak Windows 10 güncellemesine sahip olmayacaktır. Bu, Windows 10 kurulumunuzun nihayetinde 0xc1900200 hata koduyla başarısız olmasının nedenlerinden biri olabilir.


2. Glitched Windows Update Bileşeni: Genellikle Windows 10'a güncelleme yapılamamasının nedeni budur . Aksaklık , bir görevi başarılı kılmayan basit veya küçük bir hatadır. Genellikle Windows Update'in bir veya birden fazla bileşeninin tutarsızlığıdır. Windows Update Önbelleğini geri yükleyerek bu sorunu çözebilirsiniz. Bunu otomatik bir aracı ile veya manuel olarak yapabilirsiniz.


3. Yetersiz alan: Ayrılmış Bölüm Alanında, güncelleme yüklenmeden önce oluşturulan bir alandır. Disk alanının bir kısmı bunun için kullanılır. Gerekli minimum alan 500 megabayt / MB'dir. Güncelleme işlemi büyük ölçüde ayrılmış bölüm alanına bağlıdır ve sağlanmadıkça güncellenmeyecektir. Üçüncü taraf bir yardımcı program kullanarak ayrılmış sistem bölümünü artırarak bunu düzeltebilirsiniz.


4. Sistem Dosyası Bozulması: Bu tür bir hata oldukça nadirdir. İlgili işletim sistemindeki bozuk veriler nedeniyle oluşur. Bu durumda, tüm işletim sistemi bileşenlerini bir onarım kurulumuyla yenilemenizi öneririz.


Minimum Gereksinim Sürecini Doğrulama


Kişisel bilgisayarınızın veya dizüstü bilgisayarınızın özellikleriyle uyumlu olmayan bir Windows 10 sürümü sorunuyla karşı karşıyaysanız. Resmi Microsoft web sitesini ziyaret edebilir ve "Yıldönümü Güncellemesi" ni alabilirsiniz. Düğmeye tıkladığınız anda dosya indirilmeye başlayacaktır. Kurulumdan sonra kurulum işlemini çalıştırın ve güncelleme asistanı başlayacaktır.


Daha aşağıda, "Şimdi Güncelle" iletişim kutusu penceresi açılacaktır. Düğmeye tıkladığınızda, kapsamlı bir uyumluluk raporu alacaksınız. Bir sorun yaşıyorsanız, dizüstü bilgisayarın veya Kişisel bilgisayarın hangi kısmının uyumlu olmadığı size bildirilecektir. Aksi takdirde, her şeyin yolunda gitme işareti varsa, sorun Windows Update bileşen sorunlarından kaynaklanmaktadır.


Windows Update Önbelleğini Sıfırlama


Windows Update bileşenlerinin birçoğu veya bir kısmı kötü çalıştığı veya takıldığı için birçok kullanıcının bu sorunla karşılaştığı gözlemlenmiştir. Başka bir deyişle, Bileşenler uzun süreler boyunca bir kenara atılmıştır ve artık güncelleme işleminin yükleyicisi tarafından yapılan değişikliklerden habersizdir.


Bu sizin durumunuzsa, ilgili tüm Windows Update bileşenlerini sıfırlayın. Kullanıcıların çoğu, bu yapıldıktan sonra, güncellenmiş Windows sürümlerine el koyabileceklerini bildirdi.


Tüm Windows Update bileşenlerinizi sıfırlamanın iki yolu vardır: Birincisi, tüm Windows Update Bileşenlerini manuel olarak güncellemektir. İkincisi, işi yapmak için otomatikleştirilmiş Windows güncelleme aracıları.


Tüm WU Bileşenlerini Yükseltilmiş CMD Penceresinden Sıfırlama


Windows + R tuşlarını kullanarak çalıştırma iletişim kutusunu açın. Devam edin ve metin kutusuna komut istemi olarak da bilinen 'cmd' yazın. Yükseltilmiş bir Komut İstemi açmak için Ctrl + Shift + Enter tuşlarına basın.


UAC (Kullanıcı Hesabı Denetimi) istemini gördükten sonra, açıkça yönetici ayrıcalıkları vermek için Evet ile devam edin.


Cmd komut istemine girdikten sonra, aşağıdaki kod satırını yazmaktan çekinmeyin. Tüm gerekli Windows Update işlemlerinin çalışmasını durdurmak için her birinin ardından enter tuşuna basmayı unutmayın.


net stop wuauserv
net stop crypt
Svcnet stop bits
net stop msiserver

Her bileşen işlevsiz olduğundan, aşağıda verilen komutları sırayla çalıştırın. Bu işlemde yer alan bozuk İşletim Sistemi bileşeninin tüm olasılıklarını ortadan kaldırmak için SoftwareDistribution ve Catroot2 klasörlerini yeniden adlandırmak için her birinin ardından tekrar enter tuşuna basın:


Her ilgili bileşen durdurulduktan sonra, aşağıdaki komutları sırayla çalıştırın ve bu işlemde bir bozuk işletim sistemi bileşeni olasılığını ortadan kaldırmak için SoftwareDistribution ve Catroot2 klasörlerini yeniden adlandırmak için her birinin ardından Enter tuşuna basın:


ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old


ren C:\Windows\System32\catroot2 Catroot2.old

Catroot2 ve SoftwareDistribution klasörlerini yenilemeyi tamamladığınızda. Aşağıdaki komutları sırayla çalıştırın ve daha önce devre dışı bıraktığınız hizmetleri yeniden etkinleştirmek için her komutun ardından Enter tuşuna basın:


net start wuauserv
net start cryptSvc
net start bits
net start msiserver

Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bir sonraki başlatma sırasının tamamlanmasını bekleyin. Sonraki prosedür tamamlandığında, yükseltme prosedürünü bir kez daha başlatmayı deneyin. Şimdi, kurulumun 0xc1900200 hatası olmadan tamamlanıp tamamlanmadığını görün.


Otomatik Aracı aracılığıyla WU Bileşenini Sıfırlama


Varsayılan web tarayıcınızdan Microsoft Technet Sayfasını ziyaret edin ve ardından "Windows Update Aracısı Komut Dosyasını Sıfırla" yı arayın.


Komut dosyasını indirin ve arkanıza yaslanın ve başarıyla tamamlanana kadar rahatlayın.


İndirme bir zip arşivinde olacaktır. Verileri WinRar, 7Zip veya WinZip gibi herhangi bir yardımcı programla sıkıştırın ve çıkarın.


Arşivin içeriği çıkarıldıktan sonra ResetWUENG.exe'ye gidin ve kısa süre sonra ekrandaki talimat prosedüre devam etmenize yardımcı olacak.


Çalışan arka plan görevleri yoksa daha iyi olur. Öyle çünkü Windows Bileşen Güncellemesi sırasında onları etkileyebilir. Veri kaybına neden oluyor.


Bundan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve tamamlamak için başlatmayı çalıştırın. Daha sonra, hatayı gidermek için Windows prosedürünü güncelleyin.


Bütün işlemler bu kadar herkese kolay gelsin. Yazımızı beğendiyseniz paylaşmayı unutmayın lütfen.

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder