Windows 10 Werfault.exe Hatası ve Çözümü

Windows 10’da zaman zaman ortaya çıkan şifreli hatalar ve görünüşte rastgele sorunlar yok. Muhtemelen Microsoft’un işi sistem hatalarını izlemek ve raporlamak olan özel bir programın olmasının nedeni budur.


WERFAULT.EXE Nedir?


Yukarıda belirtildiği gibi, Werfault.exe, Windows 10’daki hata raporlama sisteminin bir parçasıdır, ancak işi oldukça spesifiktir. Hatalarla karşılaşan uygulamalar ve Microsoft işletim sistemi arasında geçiş görevi görür. 


Werfault, uygulama hatalarının günlüğe kaydedilmesini ve iletilmesini yöneten hata raporlama sürecidir. İşini yaptığı zaman orada olduğunu asla bilemezsiniz.


WERFAULT.EXE Hataya Neden Olmayabilir?


“Werfault” adı gördüğünüz hatanın bir parçası olabilir, ancak bu her zaman Werfault’un aslında suçlu olduğu anlamına gelmez. 

Hata yalnızca belirli bir uygulamayı çalıştırdığınızda meydana gelirse, sorunun Werfault’un kendisinde değil o uygulamada olma ihtimali vardır. Aynı şekilde, belirli bir şeyi her yaptığınızda hata ortaya çıkarsa, aslında hataya neden olan bu eylemle ilgili bir şey olabilir.

Werfault hataları rastgele, aralıklıysa ve açık bir şeyle ilgili görünmüyorsa, bu, hata raporlama sistemiyle ilgili bir sorun olabileceğinin bir işaretidir. Açmaya çalıştığınız her uygulamada meydana gelirse, muhtemelen bir Werfault sorunu olacaktır.


Werfault Hata Nedenleri? 


Peki Werfault neden yanlış gidiyor? Sebepler değişebilir, ancak anekdot raporlarına ve işe yarayan çeşitli düzeltmelere dayanarak, birkaç ortak konu vardır:


  • Raporlama sistemini bozan özel uygulamalar.
  • Bir virüsün neden olduğu dosya hasarı.
  • Yazılım veya donanım sorunlarından kaynaklanan sistem dosyası bozulması.
  • Hatalı sistem güncellemeleri.
  • Yanlış uygulama yükleme / kaldırma.
  • Werfault.exe veya WerMgr.exe silindi. 

WERFAULT.EXE HATALARINDA SORUN GİDERME


Aşağıda önerilen düzeltmelerin tümü, bu nedenlerden birine veya en azından bunlarla bir şekilde ilgili olanlara dayanmaktadır.

Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın

Herkes bu temel sorun giderme adımını bilmelidir. Ancak bu temel sorun giderme düzeltmesini denemediyseniz, devam edin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Çoğu durumda, basit bir yeniden başlatmanın ardından sorun ortadan kalkar.

Antivirüs Yazılımını Çalıştırın


Virüsler ve diğer kötü amaçlı yazılımlar bazen yürütülebilir işleme meşru bir programa çok benzer bir ad vererek kendilerini gizler. “Werfault_.exe” veya “wefau1lt.exe” gibi bir şey olabilir. 

Sistem Dosyası Denetleyicisi’ni Kullanın


Windows 10, Windows kurulumunuzu bozulmaya karşı hızla tarayabilen ve bu dosyaları yeni hasarsız kopyalarla değiştirebilen kullanışlı bir yardımcı programa sahiptir. Taramayı çalıştırmak için aşağıdakileri yapın:

Öncelikle Windows arama çubuğuna "Powershell" yazalım ve Yönetici olarak çalıştıralım.

Ve aşağıda ki kodu yazark enter tuşuna basalım.

sfc/scannow
Windows 10 Werfault.exe Hatası ve Çözümü

İşlemi tamamlanması bekleyin.

Araç herhangi bir hata bulursa size bildirir, aksi takdirde işlem bütünlük hatası bulunmadan tamamlanır.

Windows 10 Werfault.exe Hatası ve Çözümü

Sürücünüzü Hatalara Karşı Tarayın


Saygın bir markanın SSD’sini kullanıyorsanız, sürücünün okuma hataları geliştirmesi olası değildir. Bununla birlikte, mekanik sürücüler ve düşük kaliteli SSD’ler bu tür sorunları geliştirmeye eğilimlidir. Bu, dosya bozulmasına ve diğer veri bütünlüğü sorunlarına yol açabilir. Windows disk denetleyicisini çalıştırmak, bu sorunu tespit etmenin hızlı bir yoludur:
  • Windows Dosya Gezgini’ni açın 
  • Kontrol etmek istediğiniz sürücüye sağ tıklayın
  • Özellikler’i seçin 
  • Araçlar sekmesini seçin 
  • Hata Kontrollu ın altında Kontrolü 
  • Tarama Sürücüsünü seçin
Araç herhangi bir hata bulursa size haber verir ve size bir onarım denemesi seçeneği sunar. Sürücünüzün ciddi mekanik veya fiziksel sorunları varsa, onu daha sonra değil, en kısa zamanda değiştirmeniz gerekecektir.

Ram’inizi Test Edin


Bilgisayarlar, RAM’inizde tutulan verilerin başına gelen hatalara pek tolerans göstermez. Tek bir bit yerinde değilse, uygulamaları ve hatta tüm işletim sistemini çökertebilir. 

Uygulama çökmelerine neden olan bellek ihlalleri, uygulama kodundaki bir hatanın hatası olabilirken, aynı zamanda hatalı bellekten de kaynaklanıyor olabilir.

Hatalı RAM’i sabitlemek inanılmaz derecede zor olabilir, ancak Windows 10’da kullanabileceğiniz yerleşik bir tanılama aracı vardır:

Öncelikle Menüsünü açın.

Daha sonra "Windows Bellek Tanılama" uygulamasını "Yönetici" olarak çalıştırın.

Windows 10 Werfault.exe Hatası ve Çözümü

Uygulamayı çalıştırın.

Çalışma bittikten sonra Bilgisayar'ınızı Yeniden Başlatın ve sorunları kontrol edin.

Sisteminizi yeniden başlatmadan önce tüm açık uygulamaları kapattığınızdan ve çalışmanızı kaydettiğinizden emin olun. Bellek tanılama aracı belleğinizle ilgili bir sorun bulursa, bu modülü değiştirmeniz gerekecektir. 

Nadir durumlarda, ana kart veya bellek denetleyicisinin kendisi bellek hatalarının kaynağı olabilir. Ancak, neredeyse her zaman suçlu olma olasılığı en yüksek olan bellek modülüdür.

Hata Raporlamayı Geçici Olarak Devre Dışı Bırakın


Yalnızca Werfault.exe hatasını susturmak istiyorsanız, yalnızca kısa bir süre içinse, Windows hata raporlamasını kapatma seçeneğiniz vardır:

Başlat menüsünden Arama çubuğuna "PowerShell" yazalım ve "Yönetici" yetkisiyle çalıştıralım.

Windows 10 Werfault.exe Hatası ve Çözümü

Açılan Hizmetler seçeneğinde "Windows Hata Raporlama Hizmeti" ni bulalım ve sağ tıklayalım.

"Özellikler" seçeneğini seçelim.

Windows 10 Werfault.exe Hatası ve Çözümü

Başlangıç ​​Türü altında Devre Dışı öğesini seçin.

Windows 10 Werfault.exe Hatası ve Çözümü

Uygulamalarda hala hatalar olsa da, Werfault artık yüklenmiyor. Yani herhangi bir Werfault.exe hatası görmemelisiniz. Elbette bu, temeldeki sorunu çözmek için hiçbir şey yapmaz, ancak bu sorunu bulana kadar, bilgisayarı bir süre tekrar kullanılabilir hale getirmenin bir yoludur.

Werfault hataları o kadar şifreli olamayacağından, onlardan kurtulmak rastgele düzeltmeler deniyormuş gibi gelebilir. Birinin yapışmasını umuyorum. Gerçekte, bu genel sorun giderme ipuçlarını uygularsanız, sorunun arkasında ne varsa onu halletmeniz oldukça olasıdır.

Werfault hatalarının gerçekten belirsiz nedenleri için, sorunlarınızın ayrıntılarını Microsoft Destek’e veya belirli bir uygulamanın sorun yaratabilecek belirli bir geliştiricisine göndermeye değer . Bu günlerde, Windows 10 kurulumunuzu sıfırlamak da nispeten zahmetsiz . Önceden yeri doldurulamaz tüm verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.

Bütün işlemler bu kadar umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Makalelerimizi beğeniyorsanız bizi takip etmeyi unutmayın. 😉    

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder