Windows 10'da Çift Dosyaları Bulmak ve Kaldırmak için Ücretsiz Araçlar

Bazen bilgisayarımıza aynı dosyaları birden fazla kez yükleyebilir ve depolama alanlarının gereksiz yere tükenmesine yol açabilir. Söz konusu dosyalar bazen o kadar çoğalır ki, hepsini tek tek tespit etmek ve silmek imkansız bir hale gelir. Neyse ki, Windows’ta çift dosyaları bulma ve kaldırma işlemi için geliştirilmiş çok sayıda program mevcut.

Bu programlar hızlı bir şekilde sabit sürücünüzü tarar ve birbirinin aynısı olan dosyaları size gösterir. Bununla da kalmaz söz konusu dosyaları toplu bir şekilde silmenize yardımcı olur. Bu sayede bilgisayar diskiniz gereksiz çok sayıda veriden kurtulmuş olur.

Windows 10 cihazınızda depolanan yinelenen dosyaları bulmak ve kaldırmak  , uzun vadede bilgisayarınızla ilgili bazı sorunları önlemenize yardımcı olabilir.

Bunu nasıl yapabileceğinizin birkaç yolu var ve bu makalede hangi araçların en iyi şekilde kullanılacağını araştırıyoruz.

Donanım bileşenlerinin gelişim şekline bağlı olarak yeniden ortaya çıkabilen bilgisayar sorunları vardır. Windows 10 bilgisayarınızda depolanan çift ​​dosyaları bulmak ve kaldırmak bunlardan biridir.

Yinelenen dosyalar, işlemin tamamlanması daha uzun süreceği ve sonuç olarak yedekleme hedefinde daha fazla alana ihtiyaç duyacağı için yedekleme oluştururken de sorun olabilir.

Bu, bir yedeği geri yükleme sürecini de yavaşlatabilir.

Windows 10'da Çift Dosyaları Bulmak ve Kaldırmak için Araçlar

Copernic Desktop Search

Windows 10'da Çift Dosyaları Bulmak ve Kaldırmak için Ücretsiz Araçlar

Dosyaları aynı anda birden çok dahili veya harici sürücü üzerinden aramanıza yardımcı olacak bir araç arıyorsanız, Kopernik Masaüstü Aramasını kullanmanızı öneririz.

Yazılım aramayı kısa sürede tamamlar, böylece sonuçları görmek için uzun süre beklemenize gerek kalmaz.

Copernic Desktop Search, herhangi bir eylemi başlatmadan önce bulunan dosyayı ilk olarak görmenize izin veren Önizleme işleviyle birlikte gelir. Gerekirse yazılımı arka planda tutabilirsiniz.

Aradığınız belirli dosyalar varsa, özel özellik, yalnızca istenen dosyaları görebilmeniz için sonuçları filtrelemenize olanak tanır.

Ücretsiz denemek için programı Buradan indirin.

Duplicate Cleaner

Windows 10'da Çift Dosyaları Bulmak ve Kaldırmak için Ücretsiz Araçlar

Yinelenen Temizleyicinin basit arayüzü, bilgisayarınızda yinelenen dosyaları aramaya başlamanızı kolaylaştırır. Aramanızı dosya türüne, boyutlarına, tarihlerine ve daha fazlasına göre özelleştirebilirsiniz.

Hangi sürücülerin ve klasörlerin bakılacağını belirleyebilir ve hatta Zip arşivlerinin içinde arama yapma seçeneğine sahip olursunuz.

Bu yazılım, hangi çift dosyaları silmek istediğinizi seçmenizde size yardımcı olacaktır. Seçim Yardımcısı, dosyaları tarihlere, sürücülere, klasörlere ve daha fazlasına göre seçmenize olanak tanır.

Favori bir klasör seçebilir ve onu başka bir yere kopyalayan dosyaları kaldırabilir veya belki en küçük resimleri veya en düşük kaliteli mp3'ü seçebilirsiniz. Bir dizinin kopyasını yapmışsanız - bu bir problem değildir.

Yinelenen Temizleyici, popüler müzik biçimlerini tarayarak kopyaları Sanatçı, İsim veya Başlığa göre bulabilir. MP3, OGG, WMA, M4A, AAC, FLAC ve WAV gibi formatları destekler.

Bulunan ses dosyalarının bit hızı, örnekleme hızı ve uzunluk gibi ayrıntılarını listeleyebilir.

Duplicate Cleaner size bunu Duplicate Folder tarayıcısında gösterecektir. Yinelenen dizinleri hızla görün ve saklamak istemediklerinizden kolayca kurtulun.

Ayrıca bir girdi klasörünü 'Kendine karşı tara' yapmayacak şekilde ayarlama olanağınız da vardır. Bu, gereksiz yinelenen dosyalar listesi oluşturmadan 'temiz' sektörleri (arşivler, cd'ler) diğer sektörlerle karşılaştırabileceğiniz anlamına gelir.

Ayrıca Tarama Profillerini kaydedebilir (Winamp'taki ön ayarlar gibi) ve farklı işler için farklı ayarları yeniden kullanabilirsiniz.

Dahası, önemli Sistem Dosyaları hakkında endişelenmenize gerek yok: bu dosyalara dokunulmamasını sağlamak için çeşitli koruma önlemleri sunulur.

Program hakkında daha fazla bilgi edinmek ve ücretsiz olarak denemek için Buradan indirebilirsiniz.

Ccleaner

Windows 10'da Çift Dosyaları Bulmak ve Kaldırmak için Ücretsiz Araçlar
Dosyaları yinelenen dosya adları, eşleşen boyutlar, içerik veya değiştirildikleri tarihlere göre tarama seçeneği vardır.

Zaten bir CCleaner kullanıcısıysanız, sürücünüzde daha fazla alan kullanacak diğer uygulamaları aramanıza ve yüklemenize gerek olmadığından bu haber sizin için iyi olabilir.

CCleaner'daki Duplicate Finder, Araçlar sekmesi altında kolayca bulunabilir.

CCleaner ile yaşadığım sorun, başka birçok ekstra özelliğe, ihtiyacım olmayan özelliklere, hiç kullanmadığım özelliklere sahip olması ve sadece yer kaplamasıdır.

CCleaner'ın yeni bir özelliği, otomatik yazılım güncelleyicidir. Eski bir yazılım, bilgisayarınızı siber tehditlere daha açık hale getirecektir.

CCleaner ticari bir yazılımdır ancak sınırlı işlevselliğe sahip ücretsiz bir sürüm sunar.

CCleaner programı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için ve ücretsiz olarak denemek için Buradan indirebilirsiniz.

dupeGuru

Windows 10'da Çift Dosyaları Bulmak ve Kaldırmak için Ücretsiz Araçlar

dupeGuru, Microsoft Windows altında yinelenen dosyaları aramak söz konusu olduğunda endüstri standardı haline geldi. Uygulamanın 3 sürümünü sunar - Standart sürüm, Müzik sürümü ve Resimler için bir sürüm.

Standart Sürüm  dosya veya dosyaların içeriği, gerek, tüm dosyalar arasında arama varsayılan olarak yapabilirsiniz.

Adı değiştirilse veya içeriğin bir kısmı diğer dosyalarla eşleşse bile dosyaları algılayabilen bulanık bir algoritmaya sahiptir.

Music Edition (ME), aşağıdaki dosya formatlarını kullanarak yinelenen müzik dosyalarını bulmaya adanmıştır: MP3, WMA, AAC, OGG ve FLAC. Dosya adlarını, etiketleri ve hatta müzik dosyalarının içeriğini tarayabilir.

Bu sürümün ana avantajı, farklı bir kodlayıcı kullansalar veya farklı bir bit hızında kaydedilmiş olsalar bile yinelenen müzik dosyalarını algılayabilmesi ve size daha yüksek kaliteli dosyaları bulma ve saklama şansı vermesidir.

Üçüncü sürüme Picture Edition (PE) adı verilir ve adından da anlaşılacağı gibi JPG, PNG, TIFF, GIF ve BMP dosya formatlarını kullanan yinelenen görüntü dosyalarını bulmak için kullanılabilir.

Resimler Sürümü'ndeki arama motoru, farklı dosya biçimleri kullansalar veya yeniden boyutlandırılmış veya döndürülmüş olsalar bile görüntü dosyalarını eşleştirebilir.

Hatta biraz düzenlenmiş dosyalarla eşleşerek düzenlenmiş bir görüntünün kaynağını bulmanıza yardımcı olabilir.

DupeGuru'nun tüm sürümleri ücretsizdir ve açık kaynaklıdır  ve Resmi Web Sitelerinden indirilebilir.

Duplicate Files Finder

Windows 10'da Çift Dosyaları Bulmak ve Kaldırmak için Ücretsiz Araçlar

Bu, bilgisayarınızda depolanan çift dosyaları bulmayı ve kaldırmayı amaçlayan başka bir hafif araçtır.

Bu uygulama birkaç yıldır piyasada ve hatta Microsoft Windows'un eski, NT öncesi sürümleriyle uyumlu bir sürüme sahip.

Çok uzun zamandır güncellenmedi çünkü olması gerekmiyor. İşini gerçekten iyi, gerçekten basit ve gerçekten hızlı yapıyor ve onu eski Windows sürümlerinde bile kullanabilmeniz, onu sahip olmanız gereken tek araç haline getiriyor.

Program hakkında daha fazla bilgi edinmek ve ücretsiz olarak indirmek için SourceForge.net ziyaret edebilirsiniz.

Yinelenen dosyaları bulmak ve kaldırmak için kullanabileceğiniz daha birçok yazılım çözümü var ve bunlar geçmişte kullandığım ve herkesin denemesini önerdiğimiz çözümlerden bazılarıdır.

Umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Yayınlarımızı beğeniyorsanız bizi takip etmeyi unutmayın.

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder