Windows Bilgisayarlar için NSudo Sistem Yöneticisi Araç Seti

Windows'ta veya herhangi bir İşletim Sisteminde, bir veya daha fazla süper kullanıcı hesabı vardır. Süper kullanıcı, sistemin yöneticisi olarak hizmet veren özel bir kullanıcı hesabıdır. Birkaç Windows programının değiştirilmesi, güncellenmesi ve silinmesinden sorumlu olabilir.

Bir anlamda, bir süper kullanıcı hesabı, Windows'ta belirli dosyaların 'sahibidir' ve bunlara özel erişime sahiptir. Bu süper kullanıcı, TrustedInstaller veya System gibi Windows için birkaç adla gelebilir. Çoğu zaman, kişi belirli bir dosyaya erişmeye çalışabilir, ancak böyle bir Süper kullanıcıya ait olduğu için bunu yapamaz. Böyle bir durumda, kullanışlı olabilecek birkaç araç var ve bugün bunlardan biri olan NSudo'dan bahsedmeye çalışacağız.

Windows Bilgisayarlar için NSudo Sistem Yöneticisi Araç Seti

NSudo Sistem Yöneticisi Araç Seti


NSudo, kullanıcıların belirli ayrıcalıklı dosyalara erişim sağlamasına yardımcı olan bir Açık Kaynak aracıdır. NSudo ile ilgili benzersiz olan şey, kullanıcıların Programları Mevcut Kullanıcı, Geçerli İşlem TrustedInstaller ve Sistem ile başlatmasına izin vermesidir.

Program, ARM, x86-64 ve x86 sürümlerinde geliştirilmiş olup, kullanıcıların cihazlarıyla uyumlu sürümü yüklemelerine olanak tanır. Sisteminizin mimarisini kendi kendine algıladığından ve uygun dosyayı çalıştırdığından, yönetici olarak kök klasördeki .bat uzantı dosyasını da kullanabilirsiniz.

Herhangi biriniz gerçekten bu programı kullanmaya başlamadan önce, TrustedInstaller veya System tarafından "sahip olunan" dosyaların anahtar Windows Dosyaları olduğunu yinelemek istiyorum. İşletim Sisteminizi ayakta tutmanız önemlidir, bu nedenle NSudo kullanarak yalnızca profesyonellerin onlarla oynamaları önerilir. Bilgisayarınızın ciddi zarar görmemesi durumunda dikkatli kullanılmalıdır.

NSudo, Programları tam ayrıcalıklarla Çalıştırmanıza izin verir


İşlem basit. Öncelikle paketi GitHub'dan indirmelisiniz. Chocolatey veya Scoop gibi üçüncü taraf araçlarını kullanarak kurmak için Komut Satırı Arayüzü de kullanılabilir.

Kurulumun ardından, ekranınızın ortasında küçük bir pencere göreceksiniz. Dört kullanıcı arasından seçim yapabilir ve ayrıca 'Tüm Ayrıcalıkları Etkinleştir' ayarını işaretleyebilirsiniz.

Bundan sonra, 'Çalıştır'ı tıklamadan önce açılır menüden bir program seçmeniz veya dizinden bir tane seçmeniz gerekir. Birkaç seçenek daha kullanmak istiyorsanız, Komut İstemi'ni cmd.exe aracılığıyla çalıştırmayı da seçebilirsiniz.

Sık kullanılan uygulamalara daha hızlı erişim için, kısayollar oluşturmak üzere NSudo.json dosyasını değiştirebilirsiniz. Uygulama aynı zamanda yüksek DPI ve erişilebilirlik desteği sunar.

NSudo'nun Komut Satırı sürümü, işlevsellik açısından daha kapsamlıdır. Belirli bütünlük seviyeleri, belirli öncelik seçenekleri, mevcut konsol penceresi vb. İle işlemler oluşturabilirsiniz. Bunu etkinleştirmek için, NSudo'nun başlatmasında Komut Satırı açıldığında aşağıdaki komut yapısını kullanın:



Format: NSudo [ Options and parameters ] Command line or ShortCut Command

Sonuç olarak, NSudo'nun ileri düzey bilgisayar kullanıcıları için bilgisayarlarının işleyişini daha sıkı tutmaları için harika bir seçenek olduğuna inanıyorum.

NSudo sistem yönetici araç seti programını aşağıda ki linkten ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder