Windows 10'da Kendinize Özel Klavye Kısayolları Oluşturma Nasıl Yapılır?

Windows 10'da Kendinize Özel Klavye Kısayolları Oluşturma Nasıl Yapılır?


Windows 10'da herhangi bir şey yapmak için klavye kısayollarının nasıl oluşturulacağını bilmek ister misiniz? Bu rehber yardımcı olacaktır. Şaşırtıcı bir şekilde, programları açabilen, tekrarlanabilir görevleri gerçekleştirebilen ve iş akışınızı hızlandırabilen hızlı bir tuş ataması oluşturmak oldukça kolaydır.

Klavye kısayolları yapmak için kullanabileceğiniz bir dizi farklı seçenek önereceğim ve bunları maksimum potansiyellerine nasıl kullanabileceğinize dair bazı örnekler vereceğim.

Programlarınızı Hızlıca Açın


Bu kısayol seçeneğinin çok sayıda Windows 10 kullanıcısı için yararlı olduğunu görebiliyorum. Hızlı bir kısayolun herhangi bir yürütülebilir dosyayı açabilmesi için kurulumu hızlı ve kolaydır.

İlk olarak, "WinHotKey" programını Directedge'den indirin . Kullanmak ücretsizdir. Biraz eski ama işe yarıyor ve temiz. İndirdikten sonra, kurulum sihirbazına gidin, ardından WinHotKey'i başlatın. WinHotKey'de, sol üstteki New HotKey'e tıklayın.

Windows 10'da Kendinize Özel Klavye Kısayolları Oluşturma Nasıl Yapılır?

Görünen yeni pencerede kısayol tuşuna bir isim verin. Ardından, kısayolu tetiklemek istediğiniz kombinasyonu seçin. Örneğin, Windows + F2 yapmayı seçtim. Ardından, açmak istediğiniz yürütülebilir dosyanın yerini bulmak için Gözat seçeneğini tıklayabilirsiniz.

Alternatif olarak, konumu kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. WinHotKey, uygulama simgesini otomatik olarak yakalayacak, böylece size bununla ilgili görsel bağlam verilecektir. Artık programınızı belirttiğiniz kısayol tuşuyla açabilirsiniz.

Klavye kısayolunuzun Windows varsayılanları veya WinHotKey arabiriminden gelen mevcut kısayollarla çakışmadığından emin olmalısınız. Örneğin, Alt + F4 kullanılamadı. Çakışmaları önlemek için Windows + ‘X’ kombinasyonlarına bağlı kalmak en iyisidir.

Otomatik Olarak Metin Yazma


Windows 10'da Kendinize Özel Klavye Kısayolları Oluşturma Nasıl Yapılır?

Sürekli aynı cümleleri veya kelimeleri yazarsanız, WinHotKey ile de otomatikleştirebilirsiniz. Bunu yapmak için, WinHotKey’de Yeni Kısayol Tuşu’nu tıklatın, ardından WinHotKey’in İstediğim: altındaki bir açılır kutuyu tıklatın ve Bir metin yaz’ı seçin.

Windows 10'da Kendinize Özel Klavye Kısayolları Oluşturma Nasıl Yapılır?


Şimdi, metni yeni kısayol tuşu penceresinin altındaki kutuya yazın veya yapıştırın. Son olarak, daha önce kullanmadığınız yeni bir klavye kısayolu seçtiğinizden emin olun.

Bu kısayolla kaç karakter kullandığınızın bir sınırı yoktur, ancak yapıştırdığınız herhangi bir şeyde satır sonu varsa, orada bitecektir. Bu nedenle, tek paragrafları, Instagram için etiketler veya YouTube açıklamaları için sosyal bağlantılar gibi şeyler kopyalamak için en iyisidir.

Windows 10'da Klasörleri ve Belgeleri Açın


Windows 10'da Kendinize Özel Klavye Kısayolları Oluşturma Nasıl Yapılır?

Windows’un 10 da belirli klasör içindeki belgeleri de açmak için kullanılabilir. Bunun için I want WinHotkey to başlığı altındaki açılır menüden “Open a Document (Belge aç)” veya “Open Folder (Klasör Aç)” seçiniz.

Ancak bu sefer, belirli bir dosya veya uygulamaya göz atmanız gerekecek. Açık belge seçeneğini seçerseniz, bu tür dosyaları açmak için varsayılan olarak ayarlanmış bir destekleyici uygulamanız olduğu sürece çoğu belge çalışacaktır. Testlerimden Photoshop, Excel gibi ofis uygulamaları, PDF dosyaları ve metin dosyaları edinebilirim.

Bir dosya çalışmadıysa, Windows 10 sizden bu dosya türü için varsayılan bir uygulama seçmenizi isteyecek ve ardından bu dosya türüne sahip gelecekteki kısayol tuşları da çalışacaktır.

Emojiler için Autohotkey'i Kullanın


AutoHotkey, Windows 10 için daha karmaşık klavye kısayolları oluşturmanıza yardımcı olabilecek başka bir uygulamadır. Bu yazılım, çok sayıda farklı görevi otomatikleştirmek için kullanılabilir. Sizde kendi Web Sitesinden Autohotkey ücretsiz indirebilirsiniz.

İndirdikten sonra, dosyayı unutulmaz bir konuma çıkarın. Ardından, dizinde bir .ahk dosyasını çift tıklayın , ardından sorulduğunda, bu tür dosyaları açmak için hangi uygulamanın kullanılması gerektiğine göz atmayı seçin . Ardından, AutoHotkeyU64'e göz atın ve gidin . Bu, AutoHotkey komut dosyalarını çift tıklayarak çalıştırmanıza izin verecektir.

Windows 10'da Kendinize Özel Klavye Kısayolları Oluşturma Nasıl Yapılır?


Bir akıllı telefonda emojiyi kullanmak çok kolaydır, ancak bunu bir bilgisayarda varsayılan olarak yapmanın kolay bir yolu yoktur. Autohotkey ile bir dizi emoji kısayolu ayarlayabilirsiniz.

Windows 10'da Kendinize Özel Klavye Kısayolları Oluşturma Nasıl Yapılır?

Bir kısayol tuşu uzantısı oluşturmak oldukça karmaşık olabilir, ancak neyse ki internette düzinelerce harika otomatik kısayol komut dosyası var. Emoji oluşturmak için Burada ki linke tıklayabilirsiniz.

Yukarıda paylaşılan sayfada, ham metin dosyasına götürmek için Ham düğmesini tıklayın . Ardından, kodun tamamını seçmek için Ctrl + A tuşlarına basın . Sonra hepsini kopyalamak için Ctrl + C tuşlarına basın . Ardından, bir Not Defteri dosyası açın ve kodu oraya yapıştırın.

Şimdi, Not Defteri'nde Dosya'yı ve ardından Farklı Kaydet'i tıklayın . Autohotkey'i çıkardığınız dizine gidin. Daha sonra, dosyay tıklayın olarak kaydet açılan kutudan seçin Tüm dosyalar. Şimdi Emoji.ahk olarak adlandırın ve Kaydet'i tıklayın.

Bu kısayol tuşu komut dosyasını kullanmak için, bilgisayarınızı her başlattığınızda çift tıklamanız gerekir . Ardından, emojileri otomatik olarak kullanmak için gülen yüz: gibi emoji kodları yazabilirsiniz. Her emoji için hangi kodların kullanıldığını görmek için istediğiniz zaman yukarıdaki Github bağlantısına geri dönebilirsiniz.

Daha Gelişmiş Autohotkey Scriptleri


Daha gelişmiş Autohotkey betikleri için potansiyel oldukça etkileyici. En iyi Scriptlerinden bazılarını buradan okuyabilirsiniz . Bazı örnekler şunları içerir:

  • Ekranı tuş atamaları ile büyütün
  • Fare hareketlerini kullanın
  • Pencereleri kolayca sürükleyin
  • Favori klasörlerinize hızla erişin
  • Küçük bir ekran üstü katman aracılığıyla yükleme / indirme hızını görüntüleyin

Bütün işlemler bu kadar umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Yayınlarımızı beğeniyorsanız bizi takip etmeyi unutmayın lütfen.😉

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder