Windows 10'da PowerCFG Komut Satırı Kullanılarak Hazırda Bekletme Etkinleştirme veya Devre Dışı Bırakma

Windows 10'da PowerCFG Komut Satırı Kullanılarak Hazırda Bekletme Etkinleştirme veya Devre Dışı Bırakma


Hazırda Bekletme , kaydedilmemiş verileri kaybetmeden bilgisayarın durumunu kaydetmenize olanak tanır. Birçok kişi tarafından, özellikle önyükleme süresini kısaltmak için hala kullanılan popüler bir yöntemdir. PowerCFG, Windows 10'da hazırda bekletme modunu etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için kullanılabilen güçlü bir komut satırı yardımcı programıdır.

Hazırda bekletme, Uykudan farklıdır. Hazırda bekletme, bilgisayarda güç olmadığında bile durumunuzun kaydedilmesini sağlarken, uyku modundaki herhangi bir kesinti durum kaybına neden olur.

Hazırda bekletme modunu etkinleştirmek ve devre dışı bırakmak için bir yönetici hesabına ve komut istemine veya PowerShell'e erişmeniz gerekir.

PowerCFG kullanarak Windows 10'da Hazırda Bekletme'yi Devre Dışı Bırakma


Öncelikle başlat menüsünde arama kutusuna "CMD" yazın karşınıza çıkan komut istemini "Yönetici olarak çalıştır" deyin ve çıkan uyarıya evet diyelim.

Açılan Komut İstemi penceresine "powercfg.exe /hibernate off" yazın ve ardından enter tuşuna basın.

Komut isteminden çıktığınızda, Başlat Menüsündeki kapatma seçeneğinde hazırda bekletme seçeneğinin eksik olduğunu fark etmelisiniz.

Windows 10'da PowerCFG kullanarak Hazırda Bekletmeyi Etkinleştirme


Yine aynı şekilde başlat menüsünde arama kutusuna "CMD" yazın karşınıza çıkan komut istemini "Yönetici olarak çalıştır" deyin ve çıkan uyarıya evet diyelim.

Açılan Komut İstemi penceresine " powercfg.exe /hibernate onVe " yazın ve enter tuşuna basın.

Bu işlemden sonra şimdi Başlat menüsündeki Kapat düğmesine tıkladığınızda Hazırda Beklet seçeneğini görmelisiniz.

Hazırda bekletme varsayılan olarak mevcut olsa da , sistem düzeyinde etkinleştirmek için Ultimate Windows Tweaker'ımızı da kullanabilirsiniz . Hazırda Bekletmeyi Kayıt Defteri veya Denetim Masası aracılığıyla da etkinleştirebilirsiniz.

Umarım powercfg kullanarak Windows 10'da hazırda bekletme modunu nasıl devre dışı bırakacağınızı öğrenmişsinizdir. Her zaman masaüstünde komutun bir kısayolunu oluşturabilir ve hızlı bir şekilde halledebilirsiniz.

Ve umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Bizi takip etmeyi unutmayın lütfen. 😉

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder