Windows 10 21H2 Build 21354 Resmi ISO Dosyasını İndirin

Windows 10 21H2 Build 21354 Resmi ISO Dosyasını İndirin


Microsoft kısa süre önce Dev Channel'da Insider'lar için Windows 10 21H2 Build 21354 sürümünü yayınladı. Derleme 21354'teki yeni özellikler ve değişiklikler hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın. Ayrıca, resmi Windows 10 21H2 Yapı 21354 ISO görüntüleri manuel kurulumlar için indirilmek üzere sunulmuştur.

Windows 10 Build 21354 ISO görüntülerini indirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. ISO görüntülerini indirmek için Insider hesabınızla oturum açmanız gerekir.

Windows 10 21H2 sürümünün 2021 için en önemli özellik güncellemesi olması bekleniyor. Çok sayıda kullanıcı arayüzü değişikliği ve birçok yeni özelliği beraberinde getirecek.

Geliştirici Kanalı biridir üç kanalların geliştiriciler ve meraklıları yeni geliştirmeler erken erişim elde etmek için Microsoft kullanılabilir hale getirir, Windows İçeriden programına kullanılabilir. Insider programının bir parçası olarak, Windows 10'un bir sonraki sürümüne bağlı iyileştirmeleri içeren Beta Kanalı da vardır ve Sürüm Önizleme Kanalı , bir sonraki sürümün, herkesin kullanımına sunulmadan önce son sürümünü sunar.

Başlangıç ​​Menüsü Yenilikleri


Başlat menüsü iyileştirmelerinin bir parçası olarak, Windows 10 build 21359, oturum açtıktan sonra uygulamaların otomatik olarak yeniden başlatılıp başlatılmayacağına hızlıca karar vermek için güç ayarlarına yeni bir "Uygulamaları yeniden başlat" seçeneği ekledi.

Seçenek yeni olmasına rağmen, özellik değildir. Bu seçeneği işaretlediğinizde, aslında özelliği "Oturum açma seçenekleri" ayarlarından etkinleştiriyor veya devre dışı bırakmış olursunuz, ancak Başlat menüsüne seçeneğin eklenmesi onu daha keşfedilebilir hale getirecektir.

Ayarlar Uygulaması Yenilikleri


Ayarlar uygulamasında, Ayarlar uygulamasındaki "Erişim Kolaylığı" kategorisinin adı "Erişilebilirlik" olarak değiştirildi.

Ebrima yazı tipi, Bamum karakterlerini (Unicode blok U + A6A0 ila U + A6FF) desteklemek için güncellendi ve Nirmala UI yazı tipi ailesi, birleştirildiğinde Chakma karakterlerinin görüntülenme şeklini iyileştiren bir güncellemeyle birlikte gelir.

Ayrıca, Zaman Çizelgesi değişikliklerinin bir parçası olarak 21359 derlemesinden başlayarak, Windows 10 artık etkinlikleri bulutla senkronize etmeyecek, ancak özellik yerel olarak çalışmaya devam edecek. Bu değişikliğin bir sonucu olarak, artık "Etkinlik geçmişi" ayarlar sayfasında "Etkinlik geçmişimi Microsoft'a gönder" i görmeyeceksiniz.

Kameralar Yeni Ayarlar Sayfası


Windows 10, 21354 derlemesinden başlayarak , Ayarlar uygulamasının "Cihazlar" bölümünde yeni bir Kameralar sayfası sunuyor.

Windows 10 21H2 Build 21354 Resmi ISO Dosyasını İndirin


Yeni sayfa, ağ kameraları, yerleşik kameralar (ön ve arka) ve harici USB web kameraları ekleme, kaldırma, devre dışı bırakma ve yapılandırma ayarlarını içerir.

Yapılandırma sayfasında, yüzünüzde gölgelere neden olan arka ışığı da kaldırabilirsiniz. Hatta parlaklığı ve kontrastı ayarlayabilir, Video HDR'yi veya Göz Temasını etkinleştirebilir veya kamera dönüşünü düzeltebilirsiniz. Ancak, mevcut ayarlar sahip olduğunuz kameraya bağlı olacaktır.

Windows Insider iseniz, Ayarlar  Güncelleme ve Güvenlik  Windows Update bölümüne gidip yeni güncellemeleri kontrol ederek Insider Preview Build 21354’i yükleyebilirsiniz. Eğer Windows Insider değilseniz Insider programına katılabilir veya OfflineInsiderEnroll yardımı ile Insider programına katılmadan Dev Channel yayınlanan yeni Windows güncellemelerine sahip olabilirsiniz.

Windows Insider Programına Buradan kayıt olun.

ISO dosyasını veya dosyalarını aşağıda ki linkten indirebilirsiniz.

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder