Windows 10 Bilgisayarda Google Giriş Araçlarını Kullanma

İçeriği İngilizce dışında bir dilde yazarken sorun mu yaşıyorsunuz? Cevabınız evet ise, Google Harf Çevirme Aracı'nı kullanabilirsiniz . Kullanıcıların tercih ettikleri dilde içerik yazmalarına olanak tanıyan, Google tarafından geliştirilmiş bir yazılımdır. Sadece dilinizi seçmeniz gerekiyor ve bu, klavyenizi kullanarak içeriği seçilen dilde yazmanıza izin veriyor. Bunun dışında, kullanıcıların içeriği tercih ettikleri dilde yazmak için kullanabilecekleri bir sanal klavyeye de sahiptir. Bu makalede, Google Giriş Araçlarının nasıl kullanılacağını tartışacağız.

Önceden, Google Harf Çevirme Aracı yazılımı Windows 10 Bilgisayarlar için çevrimdışı kullanım için mevcuttu. Ancak şu anda Google indirme bağlantısını resmi web sitesinden kaldırdı. Bu nedenle, bu yazılımı yalnızca Chrome veya Edge tarayıcınızı kullanarak çevrimiçi modda kullanabilirsiniz.

Bilgisayar'da Google Harf Çevirme Aracı Nasıl Kullanılır?


Google Harf Çevirme Aracı yazılımı, bir Chrome uzantısı olarak mevcuttur . Chrome web tarayıcınıza yükleyebilirsiniz. Chrome'a ​​yükleme adımlarını size anlatacağız.

1. Chrome web tarayıcınızı başlatın ve Google Harf Çevirme Aracı uzantısını Chrome tarayıcınıza yüklemek için Burada ki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

2. Uzantıyı web tarayıcınıza eklemek için "Chrome'a ​​Ekle" düğmesine tıklayın. "Uzantı Ekle" yi seçmeniz gereken bir açılır pencere göreceksiniz.

3. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra, Google Harf Çevirme Aracı uzantısı adres çubuğunun sağ tarafında yer alacaktır. Değilse, sabitlemelisiniz. Aşağıdaki ekran görüntüsüne bakın.

Windows 10 Bilgisayarda Google Giriş Araçlarını Kullanma

4. Şimdi, ona diller eklemelisiniz. Bunun için uzantıyı tıklayın ve "Uzantı Seçenekleri" ni seçin.

5. "Giriş Araçlarını Ekle" kutusunda bir dil listesi göreceksiniz . Tercih ettiğiniz dilleri listeden "Seçili Giriş Araçları" kutusuna eklemeniz gerekir . Bunun için dili seçin ve "Ok" düğmesine tıklayın.

Windows 10 Bilgisayarda Google Giriş Araçlarını Kullanma

Google Harf Çevirme Aracı uzantısının ayrıca bir Hareket modu vardır . Hareket modunu açmak için kalem simgesini seçmelisiniz. Yazma modunu etkinleştirmek için, ilgili dilin harf simgesine tıklamanız gerekir. Bu, seçilen dili kendi klavyenizle yazmanıza olanak tanır, ancak bu mod yalnızca Hintçe, Yunanca vb. Gibi bazı dillerde kullanılabilir. Diğer diller yalnızca hareket modu veya sanal klavye kullanılarak yazılabilir.

6. Yazmaya başlamak için uzantıya tıklayın ve dili seçin. Google Dokümanlar, Google Arama vb. Gibi herhangi bir çevrimiçi uygulamada kullanabilirsiniz.

Uzantıdaki "Kapat" seçeneğini belirleyerek de uzantıyı devre dışı bırakabilirsiniz . Tekrar AÇMAK için dillerden herhangi birine tıklamanız yeterlidir. Bunun dışında, uzantıya klavye kısayolları da atayabilirsiniz.

Aşağıdaki ekran görüntüsü, uzantının hareket modunda nasıl çalıştığını göstermektedir.

Windows 10 Bilgisayarda Google Giriş Araçlarını Kullanma

Chrome'da üzerine kurmadan aracı kullanmak isterseniz, seçtiğiniz Resmi Web Sitesi “zorunda Deneyin üzerine”. Sanal klavye ve hareket modu da burada mevcuttur.

Google Harf Çevirme Aracı'nı farklı dillerde içerik yazmak için bu şekilde kullanabilirsiniz.

Uzantıyı kaldırmak istiyorsanız , sadece sağ tıklayın ve "Chrome'dan Kaldır" ı seçin.

Google Harf Çevirme Aracı uzantısını aşağıda ki linkten ücretsiz indirebilirsiniz.

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder