Windows 11'i İndirmenin Birden Fazla Yolları

Windows 11 (sürüm 21H2), 5 Ekim 2021'den itibaren uygun cihazlar için ücretsiz bir yükseltme olarak resmi olarak indirilebilir. Bu lansman, işletim sisteminin elden geçirilmiş bir arayüz sunan yeni bir sürümünün ilk yayınını işaret ediyor ve güvenlik odaklı birkaç yeni özellik ve üretkenlik var.

Microsoft, yeni sürümü Windows Update aracılığıyla kullanıma sunmuş olsa da, Windows 11'in tam olarak kullanılabilir hale gelmesi aylar alacağından, her cihaz bu sürümü hemen almayacak.

Windows 11'i İndirmenin Birden Fazla Yolları

Ancak, minimum sistem gereksinimlerini karşılayan bir bilgisayarınız varsa, yükseltmek veya yerinde yükseltme gerçekleştirmek için Windows 11'i indirmenin başka birçok yolu vardır.

Bu makalemizde , yerinde veya temiz kurulum gerçekleştirmek için Windows 11'i indirmenin birçok farklı yolunu anlatmaya çalışacağız.

Installation Assistant


Kurulum Yardımcısı beklemek zorunda kalmamasıdır farkla, zaten Windows'u 10. aracı tam olarak Windows Update gibi çalışır çalıştıran bilgisayarlarda bir yerinde yükseltme gerçekleştirmek için tasarlanmış bir araçtır. Kurulumu başlattığınızda, Kurulum Asistanı sistem uyumluluğunu kontrol edecektir. Bilgisayar tüm gereksinimleri karşılıyorsa, dosyalarınızı, ayarlarınızı ve uygulamalarınızı koruyarak yükseltmeye devam etmek için yükle düğmesine tıklayabilirsiniz.

Installation Assistant (Kurulum Yardımcısı) Buradan indirebilirsiniz.

Windows 11'i İndirmenin Birden Fazla Yolları

Windows 11 ISO Dosyası


Geçmişte, Windows için ISO dosyasını almak için geçici çözümler kullanmanız gerekiyordu, ancak şimdi Microsoft, Windows 11 yükleme dosyalarıyla görüntüyü almak için doğrudan bir bağlantı sağlıyor . ISO dosyasını indirdikten sonra, yükseltme işlemini başlatmak için Dosya Gezgini'ne bağlayabilir veya Windows 11'i sanal bir makineye yüklemek için kullanabilirsiniz.

Windows 11 ISO dosyasını indirmek için Burada ki linke tıklamanız gerekmektedir.

Windows 11'i İndirmenin Birden Fazla Yolları

Media Creation Tool Kullanarak Windows 11'i İndirme


Medya Oluşturma Aracı USB önyüklenebilir ortamı oluşturmak için resmi bir araçtır.

NS uygulaması eskiden yerinde yükseltme yapma seçeneğini içeriyordu, ancak şimdi yalnızca bir USB önyüklenebilir oluşturmak veya ISO dosyasını indirmek için bir araç olarak güncellendi.

Media Creation Tool kulanarak Windows 11'i indirmek için Burada ki adresi ziyaret edebilirsiniz.

Windows 11'i İndirmenin Birden Fazla Yolları

Rufus Aracını Kullanarak Windows 11'i İndirme


Resmi araçlara ek olarak, Windows 11 kurulum dosyalarını indirmek ve bir USB önyüklenebilir medya oluşturmak için birkaç yardımcı program daha kullanabilirsiniz ve en popüleri Rufus olarak adlandırılır.

Resmi Medya Oluşturma Aracına benzer şekilde Rufus, yalnızca bir USB yükleme medyası oluşturmanıza izin vermekle kalmaz, aynı zamanda bunu daha hızlı yapar ve Windows 10 ve Windows 8.1'in daha eski bir sürümüne sahip bir USB sürücüsü bile hazırlayabilirsiniz. Ayrıca 3.16 sürümünden başlayarak, güvenlik ve bellek gereksinimlerini atlayan bir USB flash sürücü oluşturmak için "Genişletilmiş" bir seçenek vardır.

Rufus aracını kullanarak Windows 11'i indirmek için Burada ki web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Windows 11'i İndirmenin Birden Fazla Yolları

MediaCreationTool.bat Komut Dosyası


MediaCreationTool.bat , bir USB flash sürücü, ISO dosyası oluşturmak için Windows 11 veya 10'un en son sürümünü en eski sürümüne indirmenize izin veren açık kaynaklı bir sarmalayıcı komut dosyasıdır veya bunu yükseltme işlemini otomatik olarak başlatmak için kullanabilirsiniz.

Araç, TPM 2.0, Güvenli Önyükleme, CPU ve bilgisayarınızı Windows 11'e yükseltmenizi engelleyebilecek diğer gereksinimleri atlamak için Kayıt Defterini değiştirmek için bir komut dosyası bile içerir.

MediaCreationTool.bat dosyasını Burada ki linkten ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Windows 11'i İndirmenin Birden Fazla Yolları


Özel Windows 11 USB Flash Sürücü


Media Creation Tool, Rufus ve MediaCreationTool.bat dahil olmak üzere birçok araçla bir Windows 11 USB önyüklenebilir ortamı oluşturabilirsiniz, ancak Komut İstemi'nden DiskPart'ı kullanarak da önyüklenebilir bir ortam oluşturabilirsiniz . Ancak yine de önce Windows 11 ISO dosyasını manuel olarak indirmeniz gerekecek.

Yükleme dosyalarını indirmek için hangi aracı seçerseniz seçin, başarılı bir yükseltme sağlamak için bilgisayarınızı hazırlamak istersiniz. Örneğin, bilgisayarınızın uyumlu olduğundan emin olmak ve TPM ile Güvenli Önyüklemeyi etkinleştirmek istiyorsunuz. Ayrıca, geri almanız, yer açmanız, uygulamaları kaldırmanız, gerekli olmayan çevre birimlerinin bağlantısını kesmeniz ve daha fazlasını yapmanız gerektiğinde tam bir yedekleme oluşturmanız önerilir.

Güvenli Önyüklemeyi etkinleştirmeniz gerekiyorsa ancak önce üretici yazılımı modunu BIOS'tan UEFI'ye geçirmeniz gerekiyorsa, önce sürücüyü MBR'den GPT'ye dönüştürmeniz gerekir. Aksi takdirde, cihaz artık önyükleme yapmayacaktır.

NOT: Yukarıda ki işlemlere başlamadan önce Mutlaka Bilgisayarınızın Yedeğini almayı Unutmayın...!


Bütün işlemler bu kadar umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Bizi takip etmeyi unutmayın lütfen.😉

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder