Windows 11'de Parola veya PIN Kodu Olmadan Otomatik Giriş Nasıl Yapılır?

Bu makalemiz de, bilgisayarınızı her başlattığınızda parolanızı veya PIN'inizi girmenize gerek kalmaması için Windows 11'de otomatik oturum açmayı nasıl kuracağınızı gösterecektir. Bu, bilgisayarınızın oturum açma ekranını atlamasını ve otomatik olarak Windows masaüstü ekranına önyükleme yapmasını sağlar.

Windows'a, bilgisayarınızı her başlattığınızda manuel girişiniz olmadan parolanızla kullanıcı hesabınızda otomatik olarak oturum açma yetkisi veren bir otomatik oturum açma ayarlayarak çalışır. Windows başına yalnızca bir kullanıcı hesabı için otomatik oturum açma ayarlayabilirsiniz.

NOT: Bu, parola olmadan oturum açmanın nasıl atlanacağına ilişkin bir kılavuz değildir. Bu yöntem, kullanıcı hesabının oturum açma kimlik bilgilerini bilmeden herhangi bir Windows'a girmenize yardımcı olmaz. Parolanızı unuttuysanız, parolanızı sıfırlamak için Hoş Geldiniz ekranında bunun yerine “Şifremi / şifremi unuttum” seçeneğine tıklamanız gerekir.

Windows 11'de Otomatik Oturum Açma Nasıl Kurulur?


Windows 11'de otomatik oturum açmayı etkinleştirerek, Windows'un her başlangıçta kullanıcı hesabınızda otomatik olarak oturum açmasına izin vermiş olursunuz. Bilgisayarınız başkalarıyla paylaşılıyorsa veya genellikle başka birinin bilgisayarınızı açabileceği yerde yalnız bırakılacaksa bu, herhangi bir oturum açmaya gerek kalmadan otomatik olarak Windows'a önyükleneceği için önerilmez.

Windows 11'de otomatik oturum açmayı ayarlamak için aşağıdaki adımları takip edin:


Öncelikle Windows'ta kullanıcı hesabı yönetimini açmak için arama kutusuna "netplwiz" yazın ve çıkan sonuca tıklayın.

Windows 11'de Parola veya PIN Kodu Olmadan Otomatik Giriş Nasıl Yapılır?

Kullanıcı Hesapları penceresinde, “Kullanıcılar bu bilgisayarı kullanmak için bir kullanıcı adı ve parola girmelidir” onay kutusunun işaretini kaldırın.

Ardından Uygula'ya tıklayın.

Windows 11'de Parola veya PIN Kodu Olmadan Otomatik Giriş Nasıl Yapılır?

Şimdi karşınıza "Otomatik olarak oturum aç" pencere açılacak sonra sizden bir kullanıcı adı ve şifre girmenizi isteyecektir. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin ve Kaydet tuşuna basın. Bu işlem bittikten sonra Windows, kullanıcı adını ve parolayı yeniden manuel olarak girmenize gerek kalmadan başlangıçta Windows'ta otomatik olarak oturum açmak için bu kayıtlı oturum açma kimlik bilgilerini kullanacaktır.

Değişiklikleri kaydetmek için Tamam'a tıklayın.

Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Windows'un sizin tarafınızdan herhangi bir işlem yapmadan (Şifre veya Parola) girmeden otomatik olarak açıldığını göreceksiniz.

Kullanıcı adınızın ne olduğundan emin değilseniz , netplwiz penceresinde “Bu bilgisayar için kullanıcılar” altındaki kullanıcı adları listesini kontrol edin.

Windows 11'de oturum açmak için bir Microsoft hesabı kullanıyorsanız, bunun yerine genellikle bir e-posta adresi olan Microsoft hesabınızın kullanıcı adını girin, Örneğin, xxxxx@outlook.com gibi.

Yerel Hesaplarda herhangi bir şifre girmenize gerek yok bu alanları boş bırakarak sadece Tamam'a tıklamanız yeterlidir.

Windows 11'de Otomatik Oturum Açma Çalışmıyor!


Windows başlangıcında otomatik oturum açma başarısız oluyor ve yine de karşılama ekranında parolanızı veya PIN'inizi girmenizi istiyorsa, otomatik oturum açma kurulumu sırasında yanlış parola girmiş olabilirsiniz. Parolanızı kontrol edin ve otomatik oturum açmayı yeniden ayarlamak için yukarıdaki adımları tekrarlayın.

Kullanıcı adı ve şifre isteminde 4. adımda istenen şifre alanına PIN giremeyeceğinizi unutmayın. Çalışmayacak ve yanlış parola nedeniyle otomatik oturum açma başarısız olduğunda Windows bir sonraki açılışta parolanızı yeniden girmenizi isteyecektir. Windows'unuzda oturum açmak için bir PIN kullanıyorsanız, otomatik oturum açmayı ayarlamak için yine de kullanıcı hesabınızın gerçek parolasını girmeniz gerekir.

PIN, Windows'ta yalnızca alternatif bir oturum açma yöntemidir ve Microsoft hesabınıza bağlı değildir. Yalnızca bilgisayarınıza veya cihazınıza bağlıdır. Ayrıca bir PIN, kullanıcı hesabınızın parolasının yerini almaz.

Kullanıcı hesabınızın parolasını unuttuysanız, netplwiz penceresinde kullanıcı hesabınızı seçin ve ardından parolanızı değiştirmek için Parolayı Sıfırla düğmesine tıklayın.

Windows 11'de Otomatik Oturum Açma Nasıl Devre Dışı Bırakılır?


Otomatik oturum açma özelliğini devre dışı bırakana kadar bilgisayarınız otomatik olarak Windows'ta oturum açmaya devam edecektir. Windows 11'de otomatik oturum açmayı devre dışı bırakmak için, başlangıca gidin, netplwiz öğesini arayın ve açın.

Windows 11'de Parola veya PIN Kodu Olmadan Otomatik Giriş Nasıl Yapılır?

Netplwiz penceresinde, “Kullanıcılar bu bilgisayarı kullanmak için bir kullanıcı adı ve şifre girmelidir” yazan onay kutusunu etkinleştirin. Windows'a, kullanıcıların Windows'ta oturum açmak için oturum açma kimlik bilgilerini girmeleri gerektiğini söyler. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve karşılama ekranı tekrar şifre veya PIN sormaya başlamalıdır.

Bütün işlemler bu kadar umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Bizi takip etmeyi unutmayın lütfen.

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder