Windows 10, bir RegBack klasöründe gizlice bir Kayıt Defteri yedeklemesi yapar ve bunu bilgisayarınızı manuel olarak çalışma durumuna geri yüklemek için kullanabilirsiniz. Bu işlemi nasıl yapabileceğinizi aşağıda ki makalemiz de anlatmaya çalıştık.
Windows 10'da Kayıt Defterini değiştirmek hiçbir zaman iyi bir fikir değildir çünkü veritabanı, sistem ve belirli uygulamaların düzgün çalışması için gerekli olan düşük seviyeli ayarları içerir ve en ufak bir hata cihazın çalışmasını engelleyebilir.
Yakın zamanda sistem ayarı değişiklikleri yaptıysanız veya bilgisayarın çalışmayı durdurmasına neden olan buggy güncellemesi yüklediyseniz, yine de gizli Kayıt Defteri yedeklemesini kullanarak Windows 10'u kurtarabilirsiniz. Ancak bir uyarı var, işletim sistemi artık bu yedeklemeleri otomatik olarak oluşturmadığından, kullanmadan önce manuel olarak yeniden etkinleştirmeniz gerekir.
NOT: Doğru yapılmadığı takdirde sistem dosyalarını değiştirmenin kuruluma daha fazla zarar verebileceğini unutmayın. Ne yaptığınızı bildiğiniz ve daha önce Bilgisayarınızın Tam bir Yedeğini oluşturduğunuz varsayılır. Bu adımları kendi sorumluluğunuzda kullanın.
Windows 10'da Kayıt Defterini Manuel Olarak Geri Yükleyin
Windows 10'da Kayıt Defterini manuel olarak geri yüklemek için aşağıda ki adımları kullanın:
Öncelikle Bilgisayarınızı Gelişmiş başlatma seçenekleri ile başlatın.
Sorun Gider'e tıklayın.
Gelişmiş seçenekler'e tıklayın.
Komut İstemi'ne tıklayın.
Cihaz Komut İstemi'nde başladığında, üzerinde başlayacaktır X:\Windows\System32. Bu, şimdi Windows'un yüklü olduğu sürücü harfine geçmeniz gerekeceği anlamına gelir. İşletim sistemi sürücüde bulunsa da C:\, bilgisayarınızı kurtarma modunda başlattığınızda bu sürücü harfi başka bir şeye dönüşebilir. Ancak çoğu durumda sürücü harfi D:\. Sonuç olarak, Windows 10'un kurulu olduğu doğru sürücüye girmek için aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın :
D: \
Kayıt Defterini geri yüklemek için doğru sürücüde olduğunuzu onaylamak için aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın:
dir
Windows klasörünü görüyorsanız doğru sürücü harfindesiniz. Değilse, 5 numaralı adıma dönün ve başka bir sürücü harfi deneyin.
System32 klasörüne girmek için aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın:
cd d:\windows\system32
Komuttaki D'yi senaryonuz için doğru sürücü harfiyle değiştirin.
Kayıt Defterinin bir kopyasını da saklayan yapılandırma klasöründeki geçici yedekleme dosyalarına bir klasör oluşturmak için aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın:
mkdir configBak
Yapılandırma klasöründeki dosyaların geçici bir yedeğini oluşturmak için aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın:
copy config configBak
Kayıt Defterinin bir yedeğini içeren RegBack içine gitmek için aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın:
cd config\RegBack
Onaylamak için aşağıda ki komutu yazın RegBack>dir ve Enter tuşuna basın. Bu işlem birlikte RegBack klasör içeriğine yapılandırmış olursunuz.
dir
Uyarı: Komutu çalıştırdıktan sonra dirdosya boyutu (SİSTEM, YAZILIM, SAM, GÜVENLİK, VARSAYILAN) ekran görüntüsünde gördüğünüze benzer olmalıdır. Dosyalardan herhangi biri 0 gösteriyorsa , Windows 10 kurulumunuzu onaramayacağınız için DEVAM ETMEYİN ve cihazınız önyüklemeyi durdurabilir.
Dosyaları RegBack klasöründen config klasörüne kopyalamak için aşağıdaki komutu yazın , Windows 10 Kayıt Defterini geri yükleyin ve onaylamak için her soruda Enter'a ve Y tuşuna basın:
copy * ..\*
Sonuç
Adımları tamamladığınızda, bilgisayar yeniden başlatılacak ve Windows 10 doğru şekilde başlamalıdır.
Bu makalemiz de Windows 10'a odaklıyoruz, ancak konsept Windows 8.1 ve Windows 7'de de çalışmalıdır.
Umarız herkes için faydalı ve başarılı bir makale yazısı olmuştur. Bizi takip etmeyi unutmayın.😉