Windows 11'de Uygulamalarımı Hatırla Özelliği Nasıl Etkinleştirilir veya Devre Dışı Bırakılır?

Windows 11 cihazınızda Uygulamalarımı hatırla ayarını açarsanız , Windows, cihazınıza yüklediğiniz uygulamaları hatırlayarak diğer Windows 11 cihazlarında Microsoft Store'dan geri yükleyebilirsiniz. Uygulamalarımı hatırla özelliğini açma veya kapatma seçeneği, Windows 11 Ayarları'ndaki Windows yedekleme sayfasında bulunur.

“Uygulamalarımı hatırla” uygulama ayarlarını açmak veya kapatmak için Windows yedekleme sayfasında bir seçenek mevcuttur. Bu makalemizde Windows 11'de "Uygulamalarımı Hatırla" Etkinleştirme veya devre dışı bırakma konusunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Not: "Uygulamalarımı hatırla" ayarı İş veya okul hesaplarında kullanılamaz. Bu nedenle, Microsoft hesabınızla Windows 11'de oturum açmanız gerekir.



Windows 11'de Uygulamalarımı Hatırla Özelliği Nasıl Etkinleştirilir ve Devre Dışı Bırakılır?


Windows 11'de "Uygulamalarımı hatırla" özelliğini etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için aşağıdaki adımları kullanın:

Öncelikle Başlat'a sağ tıklayın ve Ayarlar'ı seçin. Alternatif olarak, Ayarlar uygulamasını başlatmak için Win + I tuşlarına da basabilirsiniz.

Daha sonra Ayarlar penceresinin sol kenar çubuğunda "Hesaplar" öğesini seçin.

Şimdi sayfasının sağ tarafında bulunan seçeneklerden "Windows Yedekleme" seçeneğine tıklayın.

Windows 11'de Uygulamalarımı Hatırla Nasıl Etkinleştirilir veya Devre Dışı Bırakılır?

Bu ayarı açmak veya kapatmak için Uygulamalarımı hatırla sekmesinin yanındaki geçiş düğmesini değiştirin.

Bu ayarı etkinleştirdikten sonra, aynı Microsoft hesabıyla oturum açtığınız birden çok Windows 11 cihazındaki tüm uygulamalarınızı geri yükleyebilirsiniz.

Windows yedekleme sayfasında, Uygulamalarımı hatırlaya ek olarak iki ayar daha göreceksiniz. Bunlar , OneDrive Klasör Eşitleme ve Tercihlerimi Anımsa.

OneDrive klasör Eşitleme


Dosyalarınızı ve klasörlerinizi Masaüstü, Belgeler ve Resimler klasörlerinizden OneDrive'a yedeklemek istiyorsanız OneDrive klasör eşitlemesini açabilirsiniz. Bu ayar, İş veya Okul hesaplarıyla Windows 11 cihazlarında oturum açan kullanıcılar için geçerli değildir.

Tercihlerimi Anımsa


Bu ayar, aynı Microsoft hesabına sahip diğer Windows 11 cihazlarında dil, parola vb. gibi tercihlerinizi yedeklemenizi sağlar. Bunun dışında Windows, Dosya Gezgini ayarları, yazıcılar ve fare seçenekleri, bildirim tercihleri ??vb. gibi bazı ayarlarınızı başka bir Windows 11 cihazında da eşitler. Tercihlerimi hatırla ayarı, kuruluşları tarafından izin verilene kadar İş veya okul hesaplarına sahip kullanıcılar için kullanılamaz.

Windows 11'de Uygulamalarımı Hatırla Nasıl Etkinleştirilir veya Devre Dışı Bırakılır?


Bütün işlemler bu kadar.

Sonuç:


Bu makalemizde Windows 11'de "Uygulamalarımı Hatırla" nasıl etkinleştirilir veya nasıl devre dışı bırakılır onu anlatmaya çalıştık. Umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Bizi takip etmeyi unutmayın lütfen.😉

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder