Windows 11 Green Screen Error (GSOD) Yeşil Ekran Hatası

Windows 11 Yeşil Ekranı hatası, Windows 10 Mavi Ekranı Hatasından (BSOD) farklıdır, çünkü ikisi de Bilgisayar'nızın düzgün çalışmasını engelleyen önemli bir hata iletir. Yeşil Ekran yalnızca Insider Preview derlemeleri için görünür ve BSOD nedeniyle pratik olarak eşdeğer bir hata kodu gösterir.

Windows 11 Green Screen Error (GSOD) Yeşil Ekran Hatası

Windows 11 Yeşil Ekran Hatasını Düzeltme


Windows 11'deki Yeşil Ekran hatası zorunlu değildir, yani her zaman bir nedenle ortaya çıkarlar. Bu nedenle, Yeşil Ekran hatasını tedavi etmeden önce hata kodlarını aramak çok önemlidir. Ancak, denemeniz gereken bazı standart çözümler vardır.

NOT: Birçok kullanıcı, Windows 10'dan 11'e yükseltme yaparken Yeşil Ekranı haline geliyor, tüm bu çözümleri “Windows 10” takma adıyla vurgulayacaktır. Windows 10 kurulum hataları ve Windows 11 için geçerli olan standart çözümler “Ortak” ile gösterilecektir. Yanıtların geri kalanı yalnızca Windows 11 içindir.


Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin


Eski video sürücüleri Bilgisayar'nıza tonlarca zarar verebilir. Bu nedenle, Windows 11'i yüklemeden veya üzerinde belirli uygulamaları çalıştırmadan önce, en yeni sürücülere sahip olduğunuzdan emin olmak en iyisidir. NVIDIA grafik kartınız varsa, en son sürücüyü indirmek için Bu Bağlantıya tıklayın veya Else, AMD grafik sürücüsünü indirmek için ise Bu Bağlantıya tıklayın.

Alternatif olarak, aygıt yöneticinizden sürücüleri (daha doğrusu yerleşik sürücüleri) güncellersiniz. "Başlat" düğmesine sağ tıklayın ve 'Aygıt Yöneticisi'ni arayın ve açın.

Windows 11 Green Screen Error (GSOD) Yeşil Ekran Hatası

"Görüntü bağdaştırıcıları" bölümünü genişletin, grafik kartınıza sağ tıklayın ve "Sürücüyü Güncelle'ye" tıklayın.

Windows 11 Green Screen Error (GSOD) Yeşil Ekran Hatası

Şimdi, "Sürücüler için bilgisayarıma gözat"ı seçin.

Windows 11 Green Screen Error (GSOD) Yeşil Ekran Hatası

Sonraki sayfada, "Bilgisayarımdaki edinilebilir sürücülerin envanterinden seçmeme izin ver" seçeneğine tıklayın ve Windows ekran sürücünüzü nispeten hızlı bir şekilde edinecektir.

Ardından son olarak, grafik kartı sürücünüzün ayarına tıklayın ve 'İleri' seçeneğine tıklayın.

Sürücü anında yüklenecektir.

Güvenli Modda Güncelleme


Sürücüleri Güvenli Modda da güncelleyebilirsiniz. Önce, Çalıştır'ı çağırmak için 'Windows + R' tuşlarına basın, ardından “msconfig” arayın.

Windows 11 Green Screen Error (GSOD) Yeşil Ekran Hatası


Ardından, "Önyükleme" sekmesine gidin ve "Güvenli önyükleme" seçeneğini açın.  "Minimum" önyükleme seçeneğini seçin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın; Aksi takdirde, Güvenli Modda olmasına izin verin.

Windows 11 Green Screen Error (GSOD) Yeşil Ekran Hatası

Harici çevre birimlerinin bağlantısını kesin

Öyle görünmese de, Windows Bilgisayar'nıza harici çevre birimleri takmak bazen bazen zarar verir. Bu nedenle, Bilgisayar'nıza bağlı bir kalem sürücü, USB fare/klavye veya başka bir şey varsa, bunların bağlantısını kesmenizi ve denemenizi rica ederiz. Ardından Yeşil Ekran sorunu otomatik olarak çözülmelidir.


Virüsten koruma/güvenlik duvarı yazılımını kaldırın


Windows Defender, Windows 11 işletim sisteminin her kopyasıyla birlikte gelen yetenekli bir güvenlik uygulaması olabilir. Bu nedenle, gölgeli web sitelerini düzenli olarak ziyaret etmediğiniz sürece, üçüncü taraf bir virüsten koruma yazılımı koymak için neredeyse hiçbir neden yoktur. Ayrıca, Antivirüs veya herhangi bir güvenlik duvarı yazılımına sahip olmak, Yeşil Ekran görüntüsünün arkasındaki yanlış anlama olmuştur. Bu nedenle, bunları kaldırmanız ve Windows 11'i denemeniz önerilir. 

Bir uygulamayı kaldırmak üzere Ayarlar uygulamasını açmak için klavyenizdeki "Windows + I" tuşlarına basın. Şimdi, 'Uygulamalar'ı tıklayın.

"Uygulamalar ve özellikler'e gidin.

Şimdi kaldırmak istediğiniz Antivirüs'ü bulun ve ekranınızın sağ üst köşesindeki "3 nokta" menü simgesine tıklayın. 

Antivirüs yazılımınız için  tıklayın ve 'Kaldır'ı seçin.

Seçiminizi doğrulamak için tekrar 'Kaldır'ı tıklayın.

Donanım hızlandırmayı kapatın


Performansı artırmak için Windows genellikle bilgisayarınızın özel donanımını kullanır. Ve bu genel olarak dürüst bir şey olsa da, bileşenler en iyi şekilde çalışmadığında muhtemelen ara sıra hatalarla karşılaşırsınız. Tarayıcınızın her fırsatta donanım hızlandırmasını kullandığından emin olun. Bu nedenle, tarayıcınızda donanım ivmesini göstermeniz önerilir.

Google Chrome'da donanım hızlandırmayı kapatmak için öncelikle sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayın ve "Ayarlar'a gidin."

Windows 11 Green Screen Error (GSOD) Yeşil Ekran Hatası

Ardından, "Gelişmiş" başlığının altındaki "Sistem" seçeneğine tıklayın.

Windows 11 Green Screen Error (GSOD) Yeşil Ekran Hatası

Son olarak, "Mümkün olduğunda donanım hızlandırmayı kullan" seçeneğini kapalı konuma getirin ve "Yeniden Başlat'a tıklayın."

Windows 11 Green Screen Error (GSOD) Yeşil Ekran Hatası

Son olarak, Windows 10'un yeni bir kopyasını istemek için bir 'Yerel yeniden yükleme' veya 'Bulut indirme' seçeceksiniz. Alternatif olarak, Microsoft Insider Preview sayfasına katılacaksınız, en son 'Dev' kanal yapısını seçin, dili seçin, ve 64 bit sürümünü edinin.

Bütün işlemler bu kadar, umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Bizi takip etmeyi unutmayın lütfen.😉

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder