Windows 10'da wbAdmin Komutu Kullanılarak Tam Yedekleme Nasıl Oluşturulur?

Windows 10’da tam yedekleme, donanım veya sistem arızası, virüsler veya başka herhangi bir kötü amaçlı yazılım türü durumunda herhangi bir kurtarma planının önemli bir parçasıdır.

Üçüncü taraf çözümleri ( Macrium Reflect gibi ) veya sistem görüntüsü yedekleme aracını kullanabilirsiniz . Ancak Windows 10'da ayrıca, Komut İstemi'ni kullanarak tüm bilgisayarınızı yedeklemek ve geri yüklemek için bir komut aracı olan "wbAdmin" olarak bilinen başka bir araç vardır.

Bu makalemizde Windows 10'da Komut İstemi ile "wbAdmin" kullanarak bilgisayarınızın tam yedeğini oluşturma adımlarını öğreneceksiniz.

Windows 10'da wbAdmin Kullanarak Tam Yedekleme Oluşturun


Windows 10'da tam yedekleme oluşturmak üzere wbAdmin'i Komut İstemi ile kullanmak için yeterli alana sahip bir USB sürücüsü bağlayın ve ardından aşağıda ki adımları kullanın:

Öncelikle Windows 10 Başlat'ı açın.

Komut İstemi'ni arayın , en üstteki sonuca sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.

wbAdmin kullanarak bir yedekleme oluşturmak için aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın:

 wbAdmin start backup -backupTarget:E: -include:C: -allCritical -quiet 

Windows 10'da wbAdmin Komutu Kullanılarak Tam Yedekleme Nasıl Oluşturulur?

Yukarıdaki komutta, yedekleme için kullanmak istediğiniz depolamanın sürücü harfinin E bulunduğu bayrakta olduğundan emin olun. "-backupTarget"

(İsteğe bağlı) Cihazınıza bağlı tüm sürücüleri içeren tam bir yedekleme oluşturmak için aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın:

 wbAdmin start backup -backupTarget:E: -include:C:,E:,F: -allCritical -quiet 


Komutta, seçeneğindeki sürücü harflerini "-include:C:,D:,F:" bilgisayarınızda ki sabit sürücüleri yansıtan harflerle değiştirin.

Cihazınızın bir paylaşılan ağ klasörüne yedeğini oluşturmak için aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın:

 wbAdmin start backup -backupTarget:\\sharedFolder\folderName -user:username -password:userPassword -include:C: -allCritical -quiet 

Komutta, ağ yolunu, kullanıcı adını ve şifreyi bilgilerinizle değiştirin.

Adımları tamamladığınızda komut, Windows 10'un, ayarların, uygulamaların ve harici depolama birimindeki dosyaların bir yedeğini oluşturacaktır. İşlemi tamamlama süresi, verilere ve diğer değişkenlere bağlı olarak değişecektir. wbAdmin aracı, görüntü yedeğini hedef sürücüdeki WindowsImageBackup klasörüne kaydeder.

wbAdmin Yedekleme Komutları Açıklandı


İçindekiler

Geri çekilelim ve kullandığınız komuta bakalım. Komut, wbAdmin start backup bilgisayarınızda tek seferlik bir yedekleme başlatır. "-backupTarget:D:" Seçenek, wbAdmin'e görüntü yedeğini nereye kaydetmek istediğinizi söyler.  Bu durumda, komutu , bilgisayarınızda farklı olabilecek “D” harfiyle sürücüdeki her şeyi kaydedecek şekilde yapılandırdık.

Yardımcı "-include:C:" programa işletim sistemini, ayarları, uygulamaları ve dosyalarınızı depolayan birincil bölümün bir görüntüsünü yedeklemesini söyler.

Ardından "-allCritical," sabit sürücü içindeki tüm değerleri içeren bir seçenek vardır ve "-quiet" anahtar, kullanıcılardan fazladan girdi istemeden tüm yedeklemeyi çalıştırır.

Sonuç


Windows 10'da tam bir yedekleme oluşturmak hala mümkün olsa da, Microsoft, diğer çözümler lehine yedekleme araçlarından uzaklaşıyor. Örneğin, dosyalarınızı korumak için OneDrive ve "Bu bilgisayarı sıfırla", "Yeni başlangıç" gibi kurtarma seçenekleri veya sorunları gidermek için yeniden yüklemeyi tamamlayın.

Bu makalemizde Windows 10'da wbAdmin komutunu kullanarak tam yedekleme nasıl yapılır onu anlatmaya çalıştık. Umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, iyi günler dileriz. 


NOT: Yukarıda ki işlemlere başlamadan önce Mutlaka Bilgisayarınızın yedeğini almayı unutmayın....!


Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder