UUP Dosyalarını Kullanarak Windows 10 İndirme ISO Kurulum Görüntüsü Oluşturma

Microsoft, Birleşik Güncelleme Platformu (UUP) olarak bilinen yeni bir mobil yayıncılık sistemi başlattı. Bilgisayar, tablet, dizüstü bilgisayar, telefon, IoT ve HoloLens gibi tüm platformlarda çalışır. UUP'un piyasaya sürülmesi, kullanıcılara Bilgisayar'larda indirme boyutunu azalttığı için dünya çapında büyük bir fayda sağlar. Aslında, her yönden kullanıcılar artık UUP dosyalarını kullanarak Windows 10'u kolayca indirebilir ve ISO görüntüsü de oluşturabilir.

UUP, yalnızca Yükleme dosyasının boyutunu orijinal boyutunun% 35'i kadar küçültmeyi amaçlar. Sadece diğer tüm işlemleri hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda sisteme daha az baskı uygular. Ayrıca şirket, istemci cihazlara gönderilen güncelleme verilerinin yanı sıra cihazlarda yapılan işlem miktarını da azaltmayı düşündü.

Şimdiye kadar, UUP paketlerini ISO’ya dönüştürmek için özel araçlar gerekiyordu. Şimdi WZT-UUP hizmeti sayesinde, bu süreç mümkün olduğunca otomatiktir ve çevrimiçi modda ve tek bir tıklamayla en son Windows 10 sürümlerinin ( final ve içeriden ) ISO dağıtımlarını bağımsız olarak bir araya getirmenizi sağlar.

UUP Dosyalarını Kullanarak Windows 10'u İndirin


Örnek olarak Windows 10 Insider Preview Build 19608 Insider derlemesini kullanarak önyükleme işlemini yapalım.

UUP Dosyalarını Kullanarak Windows 10 İndirme ISO Kurulum Görüntüsü Oluşturma
  • Öncelikle buradan WZT-UUP Resmi Web Sitesine gidin.
  • Daha sonra İndirmeniz gereken sistem türünü seçin: Windows (Insider sürümü).
  • Doğru Sistem sürümünüzü seçin:  Windows 10 Insider Preview 19608.1000 (rs_prerelease) [x64]
  • Sistem Dilini seçin: tr-tr: Türkçe
  • Windows 10 Sürümü: Tüm Sürümler (tek bir ISO’daki tüm sürümler), Windows 10 Home veya Windows 10 Professional sürümünüzü seçin.
  • İndirme şeklini kendinize göre seçin: OneClick’te ISO derleyicisini indirin! (indirilen cmd dosyasını çalıştırın) . Tarayıcıda “Kaydet” i tıklayın.

Önyüklenebilir ISO Görüntü Dosyası Oluşturma


Bir sonraki işlem veya izlenmesi gereken desen, Windows 10 için önyüklenebilir bir ISO Kurulum dosyası oluşturmanıza olanak tanır.

İndirme işlemi bittiğinde creatingISO_19608.1000_tr-tr_amd64_all.cmd veya multi_creatingISO_19608.1000_tr-tr_amd64_all.cmd dosyasını çalıştırın komut dosyasını çalıştırırken ek işlemler seçmenize imkan verir:
  • Ek dil paketlerini entegre etme
  • Net Framework 3.5’i entegre edin
  • Çoklu sürümler oluşturma (tüm sürümler)
  • İnstall.wim dosyasını ESD’ye sıkıştır
Bu bir komut satırı komut dosyası olduğundan, Windows Defender SmartScreen filtresi başlamadan önce “Windows bilgisayarınızı korur” uyarısı görüntüler. Diğer veya Yine de Çalıştır’ı tıklayın . Güvenlik için, bir komut dosyasının içeriğini çalıştırmadan önce her zaman manuel olarak analiz edebilirsiniz.


SONUÇ


UUP paketleri resmi Microsoft sunucularından otomatik olarak indirilinceye ve kurulum ISO görüntüsü oluşturulana kadar bekleyin.

Umarım, şimdiye kadar, UUP'nin işletim sisteminizde sağladığı tüm faydaların farkındasınızdır. Windows 10'u UUP dosyalarını kullanarak indirebilir ve sistemi kurmak için bir ISO görüntüsü oluşturabilirsiniz.

Bütün işlemler bu kadar herkese kolay gelsin.Umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Bizi takip etmeyi unutmayın.😉

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder