Windows 10’da Denetim Masası’na Kayıt Defteri Düzenleyicisi Ekleme

Windows 10’da Denetim Masası’na Kayıt Defteri Düzenleyicisi Ekleme

Kayıt Defteri Düzenleyicisi, Windows işletim sisteminin kullanıcı arabirimi üzerinden kullanılamayan gizli ayarlarını değiştirmek isteyen sistem yöneticileri, meraklıları ve normal kullanıcılar için önemli bir araçtır. İsterseniz Denetim Masası’ na ekleyebilirsiniz.

Bu aracın ana amacı, sistem kayıt defterindeki ayarları görüntülemek ve değiştirmek, Windows ve neredeyse tüm yazılımlar kendi yapılandırma bilgilerini içeren bir dizi özel dosyada barındırır. Windows ve birçok program (“taşınabilir” olanlar hariç) bu bilgileri kendi ayarlarını kayıt defterine okumak ve yazmak için kullanır.

Microsoft, Windows 10 ile HKEY_LOCAL_MACHINE dalında ve HKEY_CURRENT_USER dalında, bu Kayıt Defteri anahtarları arasında hızlı bir şekilde geçiş yeteneği ekledi.

Örneğin, Yazılım alt anahtarı iki dalda bulunur HKEY_CURRENT_USER\Softwareve veya HKEY_LOCAL_MACHINE\Software

Kayıt Defteri Düzenleyicisi’nin ana yürütülebilir dosyası C:\Windows dizininde bulunur. Böylece bu klasöre gidebilir ve regedit.exe dosyasını doğrudan çalıştırabilirsiniz. Veya Regedit.exe için bir kısayol oluşturabilir ve Sistem Araçları klasörü altındaki "%ProgramData%\Microsoft\Windows\Başlat Menüsü\" Programlar’daki Başlat Menüsüne yapıştırabilirsiniz. Bu, Kayıt Defteri Düzenleyicisi’nin Başlat Menüsü aramasında da görünmesini sağlar.

Windows 10’da Denetim Masası’na Kayıt Defteri Düzenleyicisi Eklemek için;


Öncelikle Aşağıdaki Kayıt Defteri dosyalarını (ZIP arşivi) indirin : Add Registry Editor To Control Panel.reg

İçeriğini herhangi bir klasöre çıkarın. Dosyaları doğrudan Masaüstüne yerleştirebilirsiniz.

Dosyaların engelini kaldırın.

Add Registry Editor To Control Panel.reg birleştirmek için dosyayı çift ​​tıklayın.

Şimdi Denetim Masası’nı açın ve Sistem ve Güvenlik‘e gidin. Şimdi Kayıt Defteri Düzenleyicisi girdisini orada göreceksiniz.

Windows 10’da Denetim Masası’na Kayıt Defteri Düzenleyicisi Ekleme


SONUÇ


Bu makalemizde Windows 10'da Denetim Masası'na Kayıt Defteri nasıl eklenir onu anlatmaya çalıştık. Umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Bütün işlemler bu kadar herkese kolay gelsin.😉

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder