Windows 11 için Ücretsiz DWG Editor Yazılımını Kullanarak DWG Dosyalarını Düzenleyin

Windows 11'de DWG dosyalarını düzenlemek ister misiniz ? İşte Windows 11 Bilgisayar'nızda bir DWG dosyasını düzenlemeniz için tam bir kılavuz. Drawing'den alınan DWG, Autodesk tarafından geliştirilmiş bir CAD dosya formatıdır. AutoCAD yazılımında kullanılan yerel bir dosya formatıdır ve diğer CAD ücretsiz yazılımları tarafından da uyarlanmıştır. Temel olarak katmanlı vektör grafiklerini ve meta verileri ikili kodlama ile depolar. Bu dosya formatı mimarlar, mühendisler ve grafik tasarımcılar tarafından plan ve çizimler yapmak için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Şimdi, Windows 11 Bilgisayar'da bir DWG dosyasını düzenlemek istiyorsanız, bunu nasıl yapacaksınız? Siz de aynısını merak ediyorsanız işte cevabınız. Bu yazıda size bir DWG dosyasını düzenleme yöntemlerini göstereceğiz. Bir DWG dosyasında değişiklik yapmak için bazı ücretsiz üçüncü taraf yazılımları kullanabilirsiniz. Bunlar, modelleri düzenlemek için DXF dosya biçimini de destekler. Bunlardan biri, düzenlenen DWG dosyasını yerel biçiminde kaydetmenize izin verirken, diğerleri DWG'yi DXF veya başka bir biçimde kaydetmenize izin verir. Bu ücretsiz DWG dosya düzenleyicilerine bir göz atalım.

AutoCAD Olmadan bir DWG Dosyasını Nasıl Düzenleyebilirim?

AutoCAD olmadan bir DWG dosyasını düzenlemek için, DWG dosya formatını destekleyen ve DWG formatında kaydedilen çizimleri değiştirmenize izin veren başka bir yazılım kullanabilirsiniz. Ücretsiz bir yazılım kullanmak istiyorsanız, daha iyi ücretsiz DWG editör yazılımlarını listelediğimiz bu makaleye göz atabilirsiniz. DWG dosyalarını yerel formatlarında içe aktarmanıza, görüntülemenize, düzenlemenize ve kaydetmenize olanak tanıyan nanoCAD adlı bu ücretsiz yazılım vardır. Bunun için başka özgür yazılımları da kullanabilirsiniz; aşağıdaki tam listeye göz atalım.

Windows 11'de DWG Dosyaları Nasıl Düzeltilir?

Windows 11 Bilgisayar'nızda DWG dosyalarını düzenlemek için kullanabileceğiniz ücretsiz yazılımlar şunlardır:

  • nanoCAD
  • LibreCAD
  • SolveSpace

nanoCAD


Windows 11 için Ücretsiz DWG Editor Yazılımını Kullanarak DWG Dosyalarını Düzenleyin

Windows 11'de DWG dosyalarını düzenlemek için nanoCAD adlı bu yazılımı deneyebilirsiniz. Ücretsiz bir sürüm de sağlayan profesyonel bir CAD yazılımıdır . DWG dosyalarını ücretsiz olarak düzenlemek için ücretsiz sürümünü kullanabilirsiniz. Zengin özelliklere sahip bir DWG editörüdür, ancak kullanımı oldukça kolaydır. DWG dosyalarını düzenleme adımlarına bir göz atalım.

  • nanoCAD'i indirin ve kurun.
  • nanoCAD yazılımını başlatın.
  • Yeni bir DWG dosyası oluşturmak için bir DWG dosyası açın veya yeni bir belge oluşturun.
  • Bir çizimi düzenlemek veya oluşturmak için çeşitli modelleme araçlarını kullanın.
  • Düzenlenen DWG dosyasını kaydedin.

nanoCAD Bazı Özellikleri:

  • Çizim dosyalarınızı denetlemek, kurtarmak ve temizlemek için bazı çizim yardımcı programları sağlar.
  • Çizimlerinizi 2013, 2010, 2007, 2004, 2000, R14, R13 ve R11 dahil olmak üzere AutoCAD DWG dosyasının farklı versiyonlarında kaydedebilirsiniz.
  • Ayrıca çizimleri DXF formatında düzenlemenizi ve kaydetmenizi sağlar.
  • Ayrıca DWG çizimlerini çizebilir ve yazdırabilirsiniz.

Sonuç olarak, DWG dosyalarınızda değişiklik yapmak ve hatta yeni DWG dosyaları oluşturmak için en iyi DWG editör yazılımlarından biridir.

LibreCAD


Windows 11 için Ücretsiz DWG Editor Yazılımını Kullanarak DWG Dosyalarını Düzenleyin

LibreCAD, DWG dosyalarını düzenlemenizi sağlayan ücretsiz ve açık kaynaklı bir 2D CAD uygulamasıdır. Bunu kullanarak, içindeki DWG ve DXF dosyalarını düzenleyebilirsiniz. Hatta onu kullanarak sıfırdan yeni bir çizim tasarlayabilirsiniz. AutoCAD çizimlerinizi değiştirmek için gereken tüm standart DWG düzenleme araçlarını sağlar. DWG dosyalarını düzenlemenin ana adımları şunlardır:

  • LibreCAD'i indirin ve yükleyin.
  • Uygulamayı başlatın.
  • Bir DWG dosyası açın.
  • Mevcut araçları kullanarak çizimi düzenleyin.
  • DWG dosyasını kaydedin.

Sonuç olarak DWG dosyalarını düzenlemenize izin veren basit bir 2D CAD yazılımıdır. Ekstra işlevsellik için kullanabileceğiniz bazı eklentiler mevcuttur. Kullanabileceğiniz eklentiler, ASCII noktalarını Oku, Varlıkları Listele, PIC Dosyasını Oku, ESRI Şekil Dosyasını İçe Aktar, Plot Eklentisi ve daha fazlasıdır. Yazılımı librecad.org adresinden indirebilirsiniz.

SolveSpace


Windows 11 için Ücretsiz DWG Editor Yazılımını Kullanarak DWG Dosyalarını Düzenleyin

Windows 11'de DWG dosyalarını düzenlemek için SolveSpace'i de deneyebilirsiniz. DWG ve DXF dosyalarını düzenlemenizi sağlayan ücretsiz ve taşınabilir bir parametrik 2D/3D CAD yazılımıdır. Bunu kullanarak, STEP, STL, OBJ, WRL, vb. dahil olmak üzere çeşitli 3D dosya formatlarında modeller oluşturabilirsiniz. Düzenlemeden sonra, DXF veya PNG, EPS, PS, PDF vb. gibi görüntü formatlarında kaydedebilirsiniz. Hatta izin verir. DWG veya DXF'yi G Koduna dönüştürürsünüz.

Bu yazılım ayrıca Analiz menüsünden bir DWG'yi ve diğer modelleri analiz etmenizi sağlar . Buradan hacmi ölçebilir, alanı ölçebilir, çevreyi ölçebilir, müdahale eden parçaları gösterebilir, çıplak kenarları gösterebilir, kütle merkezini gösterebilir, yetersiz sınırlandırılmış noktaları, iz noktalarını vb. gösterebilirsiniz.

SolveSpace'de bir DWG dosyasını düzenlemenin ana adımları şunlardır:

  • SolveSpace'i indirin.
  • Bu taşınabilir uygulamayı başlatın.
  • Dosya > İçe Aktar seçeneğini kullanarak bir giriş DWG dosyası açın.
  • Çizimi düzenlemek için CAD araçlarını kullanın.
  • Düzenlenen DWG dosyasını desteklenen bir çıktı biçiminde kaydedin.

Şimdi, Dosya menüsüne gidin ve bir DWG dosyasına göz atmak ve açmak için İçe Aktar seçeneğine tıklayın . İçinde oluşan çizimi görüntüleyebilecek ve düzenleyebileceksiniz.

Sonuç olarak ardından, DWG dosyasını düzenlemek için çoklu çizim araçlarını kullanın, metin ekleyin, ekstrüzyonlar, döndürmeler, sarmallar ve Boole işlemleri, 3B çizim yapın ve daha fazlasını yapın. Çap/mesafe, açı, referans açısı, yatay, dikey, uzunluk oranı, farklılıklar vb. gibi boyutları da çizip analiz edebileceğiniz bir Kısıtlama menüsü sağlar. Yazılımı SolveSpace.com adresinden indirebilirsiniz.

Bütün işlemler bu kadar, umarım herkes için faydalı bir makale yazısı olmuştur. Yayınlarımızı beğeniyorsanız eğer sitemizi takip etmeyi unutmayın lütfen.😉

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder